Hantverk

Skapandet har löpt som en röd tråd genom mitt liv. Det är ett väldigt praktiskt och påtagligt sätt för mig att uttrycka det som finns i mitt hjärta med hjälp av mina händer. Få saker får mig att må så bra som att höra ljudet av symaskinen och se hur en fin tygkasse eller vetekudde växer fram. Eller öppna mina pärlaskar och skapa ett vackert armband.

I sortimentet i dag finns tygkassar i olika storlekar, perfekt för matlådan, som strandväska, att handla i eller som ett alternativ till handväska och de populära ögonkuddarna, handhjärtan och vetekuddarna i olika färger. Armband för alla tillfällen, återanvändbara kaffefilter och ljuvligt doftande lavendelpåsar.

När jag tillverkar mina produkter så ser jag till att först skapa en kreativ miljö genom att tända ljus och spela mysig eller inspirerande musik. Skapar en mysig stämning som jag vill ska fastna i mina produkter, vill liksom väva in fina energier i produkterna. Vetekuddarna och ögonkuddarna finns det oftast flera av samma färg, men tygkassarna och armbanden tillverkar jag oftast bara ett unikt exemplar av. 

Mitt hjärta klappar lite extra för att få ta tillvara på återvunnet material och skapa något nytt av det. Men måste också erkänna att jag även går igång på att köpa helt nya tyger och skapa vackra saker av det. 

Om du vill kan jag sy något av ett plagg, gardin eller något annat tyg som varit betydelsefullt för dig. Du kanske har kvar en gardin efter din kära mormor eller farmors förkläde som hon alltid hade på sig när hon stekte pannkakor till dig, som du nu vill ha som tygkasse? Kanske att du vill ha en väska av ett par gamla jeans, eller grytlappar av ett överkast? 

Jag gillar även att skapa andra vackra saker och gärna av material som jag samlat på mig eller plockat i naturen. Håll utkik i min webbutik för att se mina alster, mer kommer upp löpande.